miercuri, 8 ianuarie 2014

Dorinte

Ce ne dorim cu adevarat de la viata? Sunt sigura ca este o intrebare pe care fiecare dintre noi si.o pune zilnic. De cele mai multe ori raspunsul este aproape evident: fericirea. Dar bineinteles, pana la fericire, ne dorim si alte lucruri, ne dorim sa calatorim, ne dorim sa ne terminam studiile cu nota mare, ne dorim sa ne gasim jobul perfect, ne dorim sa iubim, ne dorim prieteni adevarati, ne dorim sa evoluam, ne dorim sa fim iubiti, ne dorim sa formam o familie, iar in final ne aducem aminte de prima dorinta pe care o avem de cand eram mici, sa fim fericiti. De ce uitam aceasta dorinta constant? De ce nu putem fi ca atunci cand eram mici si vedeam fericirea in orice. Faptul ca aveai un prieten care era tot timpul cu tine, te asculta tot timpul,faceati totul impreuna, faptul ca cineva te iubea cu adevarat, chiar daca era vorba de mama ta, faptul ca ne duceam la scoala si cunosteam persoane noi si invatam lucruri noi, faptul ca ajungeai acasa si cineva te astepta mereu sa mancati impreuna si sa ii povestesti ce ai facut astazi, faptul ca te duceai pana la supermarket sa iei o paine si in schimb primeai bani de o inghetata, faptul ca puteai practica sportul preferat, toate aceste fapte, toate aceste lucruri, te faceau sa fi cea mai fericita persoana din lume. Atunci cand eram mici vedeam fericirea in lucrurile marunte. Acum mai mult de trei sferturi din noi sunt plini de dorinte foarte mari, nu a zis nimeni ca nu o sa le poti indeplini, nu a zis nimeni ca nu ai dreptul sa visezi la ceva foarte mare, dar lucrul care este cel mai trist, este ca acum vedem fericirea in lucrurile materiale mai mult decat  in lucrurile simple, de zi cu zi. Nu lucrurile materiale iti aduceau zambetul pe buze cand erai mic si nici lucrurile materiale nu iti vor aduce zambetul pe buze atunci cand o sa fi singur, in apartamentul inchiriat si vei vrea doar un prieten aproape. Da, toate realizarile tale te vor face fericit indiferent de acestea,dar de ce sa nu incepi cu un lucru simplu in fiecare zi? Deschide ochii dimineata si zambeste, traieste fiecare zi ca si cum ar fi cea mai fericita din viata ta. Incearca sa simti fericirea in fiecare lucru pe care il faci sau ti se intampla in orice moment. Puneti o dorinta in fiecare zi,dar gandeste.te daca asta te va face fericit la un moment dat, indiferent de durata.


"Fericirea e ceva ce nu se atinge niciodata, dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata."

2 comentarii:

  1. Ma gandeam la dorinte si la fericire. A dori ceva inclusiv fericirea inseamna a constientiza o lipsa, dar nimic nu ne lipseste cu desavarsire, avem din toate in diferite proprotii. Avem frumusete, mai multa sau mai putina, dar o avem, avem lucruri materiale, mai mult sau mai putin, avem iubire, avem prieteni sau oameni cu care sa relationam, avem totul in diverse poportii asa ca nu e nevoie sa ne mai dorim nimic si sa fim nefericiti pentru ca nu avem ceva, doar sa constientizam ceea ce avem si sa dezvoltam ceea ce este in noi deja.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, dar dupa cum ai spus, trebuie sa constientizam asta, iar cei mai multi dintre noi nu fac asta si se plang toata ziua de orice chestie cat de mica.Ar trebui sa ne gandim la cate avem noi si cati duc lipsa de asta si atunci poate am aprecia si am fi mai fericiti.

    RăspundețiȘtergere